Hallgatói nyelvoktatás

TANTÁRGYI AJÁNLÓ 2023/24 ŐSZI FÉLÉV

TANTÁRGYI AJÁNLÓ 2023/24 TAVASZI FÉLÉV

TANTÁRGYI AJÁNLÓ 2023/24 ŐSZI FÉLÉV

TANTÁRGYI AJÁNLÓ 2022/23 TAVASZI FÉLÉV

TANTÁRGYI AJÁNLÓ 2022/23 ŐSZI FÉLÉV

TANTÁRGYI AJÁNLÓ 2021/22 II. FÉLÉV

 

 

KIHÍVÁSOKAT KERESEL ÉS EGYBEN EGY ÉLETRE SZÓLÓ KALANDOT SZERETNÉL? MINDEZT EGYSZERRE?

Hajrá! A megoldás: a nyelvtanulás. Itt az idő, hogy „Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld!" Ugye ismerősen hangzik? Nem ígérjük, hogy jedi mester leszel, de nyelvvizsgákra, biztos nyelvtudásra mindenképpen szükséged lesz vagy a diplomádhoz vagy a munkádban - ebben pedig mi vagyunk a profik! Miért ne kötnéd össze a kellemeset a hasznossal?

OK, de hogyan?

Gyere az Idegen Nyelvi Központ (www.inyk.bme.hu) Neptunon keresztül elérhető nyelvi kurzusaira! Tanulhatsz általános nyelvet és szaknyelvet is, és a nyelvvizsgára is felkészítünk! Kétféle kurzust vehetsz fel nálunk:  0 kredites kurzusokat és kredites kurzusokat.

TÁMOGATOTT, 0 KREDITES KURZUSOK

A 0 kredites tárgyak keretében angol, francia, német,  olasz  vagy spanyol nyelvet tanulhatsz heti 1x2 vagy 2x2 órában a kezdőtől (A1) a felsőfokú (Cl) vagy akár a közel anyanyelvi beszélő (C2) szintig. Ezeknek a kurzusoknak a felvételét az egyetem ingyenes támogatási egységekkel biztosítja nappali képzéses hallgatóinak!

heti 1 *2 órás kurzus = 1 egység / heti 2*2 órás kurzus = 2 egység

Alapképzések (BSc/BA):              8 egység

Mesterképzés (MSc/MA): 4 egység

Osztatlan képzés:           12 egység

Doktorandusz képzés:  4 egység

És ha elhasználtam az egységeket?

Ne aggódj, akkor sincs semmi gond! Ha az egységeket felhasználtad, BME-hallgatóként a piaci ár töredékéért - 13.000 Ft/egység értékben -juthatsz minőségi nyelvoktatáshoz!

KREDITES KURZUSOK

Ha már rendelkezel B2 tudásszinttel, választhatod a nyelvi tárgyak másik nagy csoportját, a nyelvi kredites tárgyakat, heti 1x2 órában:

  • műszaki nyelv
  • kommunikációs készségfejlesztés
  • üzleti nyelv
  • menedzserkommunikáció
  • kultúraközi kommunikáció
  • Erasmussal külföldön
  • Academic English
  • Deutsch im Unternehmen
  • Kommunikációfejlesztés TED előadások alapján

 

E kurzusokat az egyetem nappali képzéses hallgatói tanulmányaik alatt bármikor térítésmentesen felvehetik, tehát nem kerülnek nyelvi egységbe. Mindegyik 2 kredit értékű, felvételi szabályaik megegyeznek az egyetem többi szabadon választott tárgyáéval.

AKÁR NYELVVIZSGÁZHATOK IS, MINDEN SZINTEN?

Bizony! A BME saját akkreditált Nyelvvizsgaközpontjában 6 nyelvből tehetsz általános vagy szaknyelvi vizsgát alap-, közép- és felsőfokon. További részleteket itt találsz: www.bmenyelvvizsga.bme.hu

HÉT HATÁRON TÚL...

Ha már az alapdiplomád megvan, tovább fejlesztheted nyelvtudásod és még egy piacképes végzettséget is szerezhetsz a mesterképzéssel párhuzamosan elvégezhető szakirányú tolmács- és fordítóképzéseink keretében: www.tfk.bme.hu

Nyelvvizsga, a nélkülözhetetlen:

A BME saját akkreditált Nyelvvizsgaközpontjában 5 nyelvből tehetsz általános vagy szaknyelvi vizsgát alap-, közép- és felsőfokon. További részleteket itt találsz: www.bmenyelvvizsga.bme.hu

 

KERESS MINKET!

inyk@gtk.bme.hu

463 - 3142 (Ha nyáron nem tudsz elérni minket, írj nekünk, arra mindig válaszolunk!)

BME Idegen Nyelvi Központ, E épület, 1111 Budapest, Egry József utca 1. IX/7. honlap: www.inyk.bme.hu

 

 

 Tantárgyi rendszer Tárgyfelvétel / Rektori – Kancellári utasítás GYIK