In memoriam - ZÁKÁNY JUDIT ZSUZSANNA

ZÁKÁNY JUDIT ZSUZSANNA
1951-2023

ZJ_gyasz-1

  A legmélyebb megrendüléssel és fájdalommal tudatjuk, hogy Drága kolléganőnk, ZÁKÁNY JUDIT ZSUZSANNA  2023.02.01-én elment az angyalokhoz.

Zákány Judit, címzetes egyetemi docens,  angol-orosz szakos nyelvtanárként 1989 és 2016 között volt az Idegen Nyelvi Intézet (majd Központ) munkatársa, majd 1993-tól az Angol Nyelvi Csoport vezető-helyettese, 2002-től pedig az Intézet általános igazgatóhelyettese. Az intézet széles spektrumú oktatási tevékenységének koordinálása mellett évekig szervezte az IAESTE csereprogramban részt vevő hallgatók nyelvi meghallgatását – ennek elismeréseként az intézet több alkalommal is megkapta az IAESTE BME helyi bizottságának elismerő oklevelét.

Oktatási tevékenysége az alapoktatástól a szakfordító- és tolmácsképzésig terjedt, az angol mellett orosz nyelvű kurzusokat is magas színvonalon oktatott. Elkötelezett pedagógusként mindenkor és minden erejével a műegyetemi hallgatók ügyét, fejlődését szolgálta.

Kiemelkedő szerepet töltött be az intézet nyelvvizsgáztatási tevékenységében, a mérés-értékelés módszertani munkálatainak irányításában. Számos vizsgáztatói és vizsgafelkészítői tréning előkészítése és megtartása fűződik a nevéhez. Fáradhatatlanul munkálkodott a nyelvtanulás népszerűsítésén, és folyamatosan segítette a hallgatók nyelvi fejlődését.

Mind a hallgatók, mind a kollégák körében töretlen népszerűségnek, elismerésnek örvendett. Nyugdíjba vonulása után is aktívan dolgozott, az utolsó hetekben is fáradhatatlanul tevékenykedett, vállalt nyelvvizsgáztatási feladatot, és segítette a kollégák munkáját.

 

Búcsúzunk a kiváló nyelvtanártól, vizsgáztatótól, a nagyszerű kollégától, akinek segítőkészsége, örök optimizmusa, emberségessége, felelősségtudata és derűje a kollégák számára is inspiráló példa.

Végtelenül kedves, szeretetteljes lényének emléke örökre szívünkben  marad.